Hírek

Tojás, te csodás! - avagy tojássampon házilag

Már nagyanyáink is használták, ezért egyáltalán nem új keletű a dolog. Talán még te is emlékszel a gyermekkorodból arra, hogy amikor a nagyiddal találkoztál, nem csak a mosolya, a szemei voltak olyan felejthetetlenül csillogósak, hanem a haja is. A tojássampon házilag nagyon egyszerűen elkészíthető, s garantáltan csodát művel a hajaddal! :)

Emlékezzünk szeretteinkre, s töltődjünk fel mi is testileg-szellemileg!

A mindenszentek napja ünnepként - a megemlékezés napjaként - 741-ben III. Gergely pápa idején jelent meg először. Egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Nem tévesztendő össze a halottak napjával, amit a következő napon, november 2-án tartanak. Ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére.
Sok európai országban szokás, hogy az emberek meglátogatják és rendbe teszik elhunyt hozzátartozóik sírját, virágot visznek és gyertyákat, mécseseket gyújtanak mindenszentek napján, illetve a halottak napján. Miután szeretteink sírhelyeit rendbe tettük, virágkoszorúkkal és mécsesekkel díszítettük - lelkünk megtelt a Rájuk való emlékezéssel. Átfagyva, esetleg elázottan, egy forró tea mellett mi is töltődjünk fel szellemileg és testileg is!

Vegyszermentes kényeztető fürdő

Egy ilyen hideg, borongós, telet idéző nap után ki az aki szívesen lazítana egy gyógynövényes, tejszínes, kényeztető, garantáltan vegyszermentes fürdőben? Nagyon egyszerűen elkészíthető! :o)

Könnyen csapdájába eshetsz, a természetesnek kikiáltott termékeknek!

A hipermarketekben és egyéb drogériákban, boltokban sétálgatva, amikor ellibbenek a tisztálkodási részleg mellett, mindig elgondolkodom azon embertársaimon, akik hosszú perceken keresztül azon tűnődnek, hogy mely termék landoljon végül a kosarukban. Legszívesebben ilyenkor odamennék hozzájuk és megmondanám, hogy teljesen mindegy, melyiket választja, mert ...

PIC-i kenguruk, a koraszülöttellátásban alkalmazott kenguru - módszer

A koraszülés Magyarországon népbetegség. Nem huhogás, makacs tény. Az Európai Unió fejlettebb országaiban a terhességek kb. 4-5 százaléka végződik idő előtt, Magyarországon ez az arány évek óta 8-9 százalék. Magyarországon így évente több mint nyolcezer - speciálisa ellátást igénylő- koraszülött baba jön világra, az ő ellátásukra alakultak a Koraszülött Intenzív Osztályok (PIC). A gyakran ezer grammnál is kisebb születési súlyú gyermekek életben tartása, majd megfelelő fejlődésük biztosítása különleges felkészültséget és műszerezettséget igényel.
Előző | 1 | 2 |
Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség