Ayurvédikus Babamasszázs Tanfolyam

A masszázs a születést követően, tehát már újszülött kortól végezhető. Az első napokban (pár hétben) - a tanfolyam megkezdése előtt - jó, ha szoktatod babádat ehhez a fajta érintéshez is (pl.: végigsimítod az egész testét), hogy ne csak az öltöztetésben, fürdetésben, etetésben, babusgatásban merüljön ki a kettőtök kapcsolata. A babakorszak legfontosabb feladata a baba bizalmának a felépítése, s az ehhez vezető út egyik legkiválóbb eszköze az Ayurvédikus babamasszázs. A gyermek 1 éves koráig mindenképpen célszerű alkalmazni az Ayurvédikus babamasszázst, de folytathatjátok azután is, egészen addig, amíg a baba és a mama örömét leli benne.
A tanfolyam célja az, hogy az édesanyák/édesapák az otthonukban tudják végezni babájukkal a foglalkozást!

A tanfolyam 5 alkalomból áll:

1. Első alkalommal vagy a Ti otthonotokban, vagy nálam ismerkedés keretében felmérjük a testtípusokat és kiválasztjuk azt az olajat, amely babád prakrutijának (Ayurvédikus testtípusának) a legmegfelelőbb, majd teszteljük (stressz teszt), hogy bírja-e a babád bőre.
2. Második alkalommal már csoportos foglalkozás keretén belül fogjuk megismerni az Ayurvéda filozófiáját, alapelveit. Részletesen ismertetem a masszázs előnyeit, jótékony hatásait. A gyakorlatban megtanuljuk az elülső testrész masszázsát.
3. A harmadik foglalkozáson ismerkedünk meg az Ayurvédikus testtípusokkal és elemezzük majd mamák és babák esetében is. A gyakorlati foglalkozáson a hátulsó testrész masszázsát tanuljuk meg.
4. A negyedik alkalommal a baba-mama kapcsolatokat elemezzük Ayurvédikus szemmel, megbeszéljük az Ayurvédikus babaápolás- és nevelés főbb tényezőit. A gyakorlatban az arc masszázsa és a kiegészítő jógalépések lesznek porondon.
5. A befejező utolsó alkalmat az Ayurvédikus anyagismeretre, valamint a megtanult masszázslépések gyakorlására szenteljük.

 

A következő csoportfoglalkozások szerint lehet jelentkezni:

Egy pettyes Csoport:
A Csoport tulajdonképpen, egyéni foglalkozásokat takar. Ha nem szeretnél többedmagaddal tanulni, hanem egyedül a babócáddal (meg papócával), egyéni tempóban, akkor erre is van nálam lehetőséged!

 

Két pettyes Csoport:
Ebbe a csoportba az Anyukákat egyedül várom babócájukkal. Ilyenkor maximum 4 babának és mamának tudok kényelmesen helyet és ellátást biztosítani.

 

Hét pettyes Csoport:
Ide Anyucikat és Apucikat várok. A masszázst az Édesapák fogják végezni, de jó, ha jelen vannak az Édesanyák is. A Csoportba 2 családnak tudok kényelmesen helyet és ellátást biztosítani.

 

Babócára várva:

Ez az egyetlen csoport, ahova a várandós kismamákat illetve kispapákat várom. Itt 3 foglalkozásból áll a tanfolyam, a gyakorlatot pedig próbababáimon tudjátok elsajátítani. Az Ayurvéda filozófiája a babanevelési és babaápolási elvek alapjainak megértése, nem sajátítható el egy alkalommal! Minden bizonnyal már régóta készültetek, vártátok a kis jövevényeteket, szeretettel gondoltatok rá megfogantatása előtt is. Így nem lehet siettetni a születése utáni időszak eseményeinek megértését sem. A Csoportba házaspárok esetében 2 párt tudok fogadni, kismamás csoportba pedig 4 várandósnak tudok kényelmesen helyet és ellátást biztosítani.

 

Párosan szép az élet:

Ikrek- többes iker Ayurvédikus Babamsszázsára is lehetőség van. Amennyiben nem szeretnél/szeretnétek útnak indulni a csöppségekkel, úgy a foglalkozásokat ottonotokban is meg tudom tartani.

 

 

 

 

 

A foglalkozásokra biztosítom a babáknak és mamáknak/papáknak is a szomjoltót (Rooibos tea, Tündérvíz), egészséges harapnivalót (mikor-mit, alma, müzli és társaik), valamint a testtípus olajokat. A tanfolyamok befejeztével minden résztvevő kap egy összegző tájékoztató füzetet, amiben benne lesznek a megtanultak, mind elméleti, mind pedig gyakorlati síkon!

 

Amit Neked kell magaddal hoznod:


• 2 db törülköző (1 a masszázshoz, 1 a fürdetéshez)
• pelenka
• előke, vagy textilpelenka
• cumisüveg
• babócád kedvenc játéka
• kényelmes viselet (esetleg váltóruha is) a mamának/papának


Akkor sem kell kétségbe esned, ha valamit otthon felejtesz, mert nálam is megtalálható minden tárgyi feltétel, amire babádnak szüksége lehet! (popsitörlő, pelenka, cumisüvegek, textilpelenka, előke, törülköző, babapopsi kence, babajátékok, stb.)

 

A tanfolyamok időtartama 1 - (maximum) 1,5 óra alkalmanként.

 

A TANFOLYAMOK ELSŐ ALKALMAI INGYENESEK!

Időpontegyeztetést a következő elérhetőségeken tehetsz:

skype-on: csilla.havasi

vagy email-en

tanfolyam@termeszetesbabaapolas.hu

 

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség