Popsitörlő. Hasznos vagy felesleges?

 

 

 

Talán nem meglepő, ha azt mondom, hogy bizony a popsitörlők sem kivételek a vegyszerezett babatermékek között! Az eldobható pelenka velejárója a popsitörlő, vagyis ez is az édesanyák kényelmét hivatott szolgálni. Utazáshoz is könnyen készíthetünk házilag popsitörlőt, így teljes mértékben elkerülhető, hogy bármiféle vegyszer kerüljön kisbabánk bőrére!

Figyelem! Ha csak a popsitörlőtől válsz meg, de mellette ugyan úgy használod a vegyszerezett fürdetőt, popsikrémet és egyéb babaápolási termékeket, csodát ne várj a váltástól, mert a kipirosodott és/vagy gombás popsinak nem kedvez a mérgekben hemzsegő krémek és egyebek! Ami a leginkább megdöbbentett az az, hogy mit keres  egy körömvirág krémben Sodium Lauryl Sulfate (SLS) – vagyis habképző tenzid?!

 

Popsitörlő helyett, otthoni környezetben:

  • Ha fürdőszobátokban van a pelenkázó, akkor folyóvíz mellett is lemoshatod a kicsi popsiját, esetleg használhatsz hozzá valamilyen természetes szappant, esetleg hidegen sajtolt olajat, majd töröld szárazra egy tiszta textilpelenkával, vagy törölközővel.
  • Amennyiben például a babóca szobájában van egyéb helyiségben van a pelenkázó, engedj egy kis méretű tálkába-, vagy vödörbe meleg vizet, melybe az előre elvágott pelenkadarabokat teszed. (Végy magadhoz pár darab textilpelenkát, s darabold őket négy részre.) Használat közben – ha szükséges, hajtogathatod a pelusdarabodat, így hacsak nem „nagy dologról van szó”, akár elég lehet 1 darab is egy pelenkázás alkalmával.

 

Házi gyártású popsitörlő, amit utazásnál is magaddal vihetsz:

  • 4-5 evőkanál hidegen sajtolt olaj
  • 2 csepp teafaolaj
  • 2 csepp levendulaolaj
  • kb 50 ml tisztított víz (elhagyható)

Jól keverd össze, zárható üvegben tárold. Ezt az egyveleget öntsd papírzsebkendőre, vagy WC-papírra. Drogériákban és hipermarketekben lehet vásárolni párszáz forintért száraz tisztítókendőt, azonban a leggazdaságosabb megoldás itt is a mosható textildarabok.

 

Ha kipirosodott vagy gombás a babóca popsija ezen menüpontban olvashatsz hasznos tanácsokat!

 

 

Forrás:

Johanna Hoare: Az aromaterápia teljes módszertana

http://antalvali.com/index_babaapolasi_szerek

 

 

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség