Ayurvédikus babaápolás jelentősége

Az Ayurvédikus babaápolás sokkal többet jelent a baba masszírozásánál, mivel ez nevelés is egyben! Már a magzati korban kialakul(t) közted és babád között egy erős tudati-érzelmi kapcsolat, ami fent marad egészen addig, amíg gyermeked el nem éri az öntudatra ébredés korszakát (5-7 éves kor). A baba számára a 2 legfontosabb tényező a létbiztonság és az érzelmi biztonság! Előbbinél a baba ösztönös szükségletei elégülnek ki, míg utóbbinál a félelemmentes állapot elérése a cél. Ha félelmek uralkodnak benned, csöppséged már a magzati korban megtanulhatja tőled! Ezért meg kell tanítanod őt arra, hogy biztonságban érezze magát, hogy bízzon!

Az Ayurvéda eszközeivel kialakulhat a kiegyensúlyozott baba-mama kapcsolat! Többek között ilyen az Ayurvédikus Babamasszázs is!

Az Ayurvédikus babaápolás és nevelés elvei elsajátíthatóak az Ayurvédikus Babamasszázs Tanfolyamaimon! Részletesebb információ itt olvasható!

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség