Rólam

Az egyre jobban fejlődő világunkban nem is gondolnánk, hogy mennyi olyan inger ér bennünket, ami akár tudat alatt is befolyásolja vásárlási szokásainkat, s ez által életmódunkat is. Ez alól a babaápolási termékek sem kivételek. Évek óta nem nézek tévét, azonban nem kell ahhoz a butító reklámokat és műsorokat nézni, hogy befolyásolni tudják a gyanútlan lelket... Tudatossággal és egy kis odafigyeléssel azonban kiküszöbölhető mindez! 2011 novemberében, egyik napról a másikra 180 fokot fordult az életem. Elajándékoztam minden olyat a lakásból, amit vegyszerrel mérgeztek. Ma is érzem azt a tudatomig hasító felismerést, borzongást, amit az antalvali.com-on olvasás közben éreztem. (A 18 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból!) Ezúton is hálás vagyok a volt kolléganőmnek, aki felhívta rá a figyelmemet!

 

Összefoglalva: mosópor helyett mosódióval és mosószódával mosom, illóolajjal öblítek, mosogatószer helyett szódabikarbónával és fertőtlenítő hatású illóolajjal mosogatok (rendkívül jó zsíroldó a szódabikarbóna!), tusfürdő helyett natúrszappant használok, vagy hidegen sajtolt olajokkal fürdök, sampon helyett tojással, vagy natúrszappannal mosok hajat, kizárólag csak ecettel, szódabikarbónával, mosószódával, citromsavval vagy bórax-al takarítok, illóolajokkal fertőtlenítek...
Mégis tisztaság van a lakásban, illatosak, tiszták a ruháink, s mi magunk is, valamint sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint mikor még vegyszerezett életet éltem.

 

A célom egy olyan közösség létrehozása, aki hiszi és vallja, hogy a mai világban is megállja helyét, sőt mindinkább helyén való a több ezer éves múltra visszatekintő természetes ápolószerek, gyógymódok alkalmazása, a mindennapi életben, sőt, mi több a babaápolásban is!

 

Magamról...

Amióta megszülettem - s valóban vannak sztorik totyogós koromtól kezdve - mindig az érdekelt elsősorban, hogy másnak jó legyen. Talán éppen ezért is vetett az élet szele az egészségügy területére. Munka mellett sok minden mást is tanultam, mégis mindig, elsődleges célként az lebegett a szemem előtt, hogy olyan valamit hozzak létre, amivel segíthetek embertársaimon.

Édesanyám halála még inkább megerősített abban, hogy tennem- és tanulnom kell az emberek egészségének megőrzése érdekében, nem szabad megvárni, hogy felüsse a fejét a baj! Amennyiben ez már megtörtént, mielőbbi életmódváltásra, lelki áthangolódásra van szükség. Őt már nem tudom visszahozni, de boldogsággal tölt el, ha tudok segíteni mások életének, egészségének jobbá tételében.

 

Több, mint 8 és fél éve dolgozom egy országosan egyedülálló, speciális, szubintenzív csecsemőosztályon. Fejlődési rendellenességgel született-, szülési sérült-, koraszülött-, mozgásfejlődés elmaradással-, és különféle neurológiai problémával küszködő csöppségeket ápolok. Ayurvédikus Babamasszázs Oktatóként, 2011 decemberében végeztem. Az évek során munkahelyemen rengeteg mindent láttam, s megtanultam a babaápolás csínját - bínját. Ezt a tudást és tapasztalatot ötvözöm honlapomon a saját kutatásaimmal, valamint az Ayurvédával.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség