Vegyszerekben áztatott gyermekek

Te fürdenél mosogatószerben? S fürdetnéd benne kisbabádat? Ugye nem?! Pedig pontosan ezt teszed, amikor a boltok polcairól leemeled a szebbnél szebb, csilli-villi csomagolású, hiper-szuper jónak leírt, babaillatú, illetve egyéb illatú termékeket. Nézd csak meg az összetevőit mosogatószerednek, s tusfürdődnek! Minden bizonnyal szerepel benne a Sodium Laureth (Lauryl) Sulfate, többek között ilyen jelzőket találhatunk az anyagról, ha rákeresünk a neten:

„Sodium Lauryl Sulfate (SLS) és Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
autómosószerekben, garázspadló tisztítókban és motor zsíroldókban használják - valamint a termékek 90%-ban mint hab.
Az SLS-nek és ALS-nek kitett állatokon tapasztaltak szemkárosodást, központi idegrendszer károsodást, depressziót, nehézlégzést, hasmenést, komoly bőrirritációt és még halált is. Gyorsan felszívódhat a szemből, az agyvelőből, a szívből, és a májból, és ott elraktározódhat, ami hosszú távú károsodáshoz vezethet. Késleltetheti a gyógyulási folyamatot, felnőtteknél szürke hályogot okozhat.
Az SLS-nek és ALS-nek kitett gyerekek szeme előfordulhat, hogy nem fejlődik megfelelően, mert a fehérjéket a vegyszer feloldja. Az SLS és ALS károsíthatja a bőr immunrendszerét is azáltal, hogy elkülöníti a rétegeket, és gyulladást okoz. Gyakorta leplezik részben természetes kozmetikumokban azzal a magyarázattal, hogy "kókuszdióból származik".

A magzatvíz pH értéke 8,5 körül mozog, azonban a legtöbb forgalomban kapható babafürdető készítmény pH értéke erősen savas. Sajnos rengeteg félrevezető információba botlottam az interneten, ahol a baba első fürdetésében igyekeztek segíteni a gyanútlan anyukáknak - téves információkkal!

Például a legtöbb helyen azt olvashatjuk, hogy a bőr pH-ja 5.5 - ös! Ez nem igaz! Szervezetünk az enyhén lúgos (7 - 7,3) tartományban tud egészségesen működni. A bőr pH-ja változó, sok mindentől függ: például attól, hogy mit evett, mennyire fáradt, melyik testtájon méri, milyen évszak és milyen napszak van, stb. Az 5.5-ös érték az egészséges bőr alsó határa! Ezzel az 5.5-ös értékkel túlsavasítják a bőrünket, amitől az kiszárad, viszket, hámlik, érzékeny lesz. Ez csak a gyártóknak jó, mert ezekre a tünetekre újabb "csodaszereket" tudnak ránk sózni. Amúgy a legtöbb kórokozó pont ebben a savas közegben érzi magát a legjobban...
A bőr nem szívja be a vizet! Ha ez igaz lenne, akkor elég lenne beleülnünk egy kád vízbe, és máris hidratáltak lennénk. A krémekbe azért raknak annyi vizet, mert a víz olcsó. A hagyományos kozmetikai készítmények 50-90%-a víz, ezt fizettetik meg velünk borsos áron!
Több száz évig szappannal tisztálkodott az emberiség, mégsem száradtunk el! Milyen érdekes, hogy a kozmetikai problémák nagy része azóta van, amióta tusfürdőt használunk (1970-es évektől). A tusfürdők nagy része egy grammnyi természetes összetevőt sem tartalmaz, csak szintetikumokat, míg a hagyományos főzött szappanok növényi vagy állati zsiradékból állnak.
Ezek után képzeljétek csak el, hogy milyen drasztikus változáson megy keresztül gyermekünk bőre, amiért (jó esetben) 9 hónapon keresztül 8.5 pH értékű vízben lubickoltak, majd miután megszülettek folyamatosan savas fürdőben részesítik bőrüket! Nos, nem csoda, hogy annyi bőrbeteg csecsemő van már manapság, sőt, sokan bőrbetegséggel születnek (Anyuciknak menüpont alatt részletesebb tájékoztató), de ez már egy másik történet...
Szomorú, hogy beférkőztek az újszülött osztályokra ezek „betegséget gyártó kozmetikumok", s már a baba megszületése előtt is ingyenes csomagokkal látják el a kismamákat.

Az unguentum hydrophil nonion is bátran nevezhető „kőolajhulladéknak", de lássuk csak szép sorjában az összetevőit:
Unguentum hydrophilicum nonionicum
A készítmény hatóanyagot nem tartalmaz.
Segédanyagok:
• Metil-parahidroxi-benzoát: E218 Tartósítószer, allergiát okozhat, különböző gombák elleni adalékanyag
• 96%-os etanol és cetil-sztearil alkohol: gyógyszerkészítési segédanyag, alkohol, mely oldószer, itt elsősorban bőrfertőtlenítő
• folyékony paraffin és fehér vazelin: kőolajszármazék, melyet kőolajhulladékból (pakurából) nyernek. A kőolaj első párlatából benzint, második párlatából világítóolajat, azaz petróleumot, harmadik párlatából gázolajat nyernek. További párlás nincs, ez a sűrű, fekete, ragacsos hulladékanyag a pakura. Ezt a „gusztusos" kis anyagot durva kémiai eljárásokkal szép színtelen, szagtalan, íztelen paraffinná és vazelinné állítják elő. A gyógyszerész pedig ebből kever neked egy mosakodó krémet...
A kőolajszármazékok bőrre gyakorolt hatása: eltömítik a pórusokat, ezáltal blokkolják a bőr természetes élettani folyamatait: a légzést, az anyagcserét és a kiválasztást. Akadályozzák a bőr méregtelenítését, élettelenné, törékennyé teszik a bőrt a megszűnt funkciók miatt. Elősegítik a mitesszerek és a pattanások kialakulását. Erősítik a gyulladásra való hajlamot, és súlyosabb esetekben a gyulladással együtt járó bőrbetegségek kialakulását (ekcéma, hiperkeratózisok, dermatitis, egyéb bőrgyulladások). Egy láthatatlan (fel nem szívódó) réteget képeznek a bőrre, amely megakadályozza a bőr légzésével együtt járó párolgást, vagyis azt a természetes vízleadást, ami az egészséges bőr hőháztartása szempontjából nélkülözhetetlen. Kőolajtartalmú készítmények a babák bőrére nézve életveszélyesek, ugyanis nem engedik kialakulni a bőr természetes védelmét ellátó savköpenyt (pH 6-7), azaz a bőrfelszíni emulziót!
• poliszorbát 60: emulgeátor, vagyis oldáskönnyítő. Szintetikus anyag, erős bőringerlő.
• tisztított víz

Forrás:

http://mo.blogter.hu/193370/_tevhitek_porhintes_avagy_mi_a_szepsegipar_celja

A 18 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból!

Peter Jentschura - Josef Lohkamper: Teljes megtisztulás

http://bolthely.hu/arcanum/id/01210_Unguentum_hydrophilicum_nonionicum_Naturland__100g

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség