Teafa illóolaj

A teafaolaj a teafa leveleiből vízgőz-desztillációjával készült esszencia. Az egyik legismertebb illóolaj, felhasználási lehetősége szinte végtelen. A teljesség igénye nélkül néhány a tulajdonsága és felhasználhatósága közül: gomba-, baktérium- és vírusölő, általános fertőtlenítőszer. Bőrbetegségekre, leégésre, pattanásokra, vágásokra, sebekre, rovarcsípésre, pikkelysömörre, ekcémára használható. Légúti betegségek tüneteit enyhíti, valamint erősíti a szervezet ellenálló képességét. Hígítatlan állapotban alkalmazhatjuk közvetlenül a fertőzött területre, a kiütésekre, vágásokra, égési felületre és harapásra.

Masszázsolajba keverve a bőr funkciójának javítására, lábgomba ellen, korpásodás ellen, ízületi-, izom problémára, izomláz esetén. A teafaolaj ellenjavallatai: tilos alkalmazni kemoterápia alatt. Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.

Részletesebben a teafa illóolajról a Pelus a popsin menüpont alatt olvasható!

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség