Levendula illóolaj

Rendkívül sokoldalúan használható illóolajunk, mivel több, mint 70 különböző problémára bizonyult hatásosnak az évezredek tapasztalatai alapján (illóolajként és gyógynövényként is használatos). A mediterránumban őshonos, manapság a világ számos részén megtalálható, azonban a legjobb minőségű illóolajat Franciaországban állítják elő. A francia levendula (Lavandula angustifolia) a legfinomabb és legértékesebb aromájú levendula, mely a leginkább elterjedt. Tihanyban is ez a fajta honosodott meg.

Főbb tulajdonságai: antidepresszáns, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, baktérium-, vírusölő, tonizáló, dezodoráló, görcsoldó.

Leggyakoribb felhasználási lehetőségei: akné-, kelések-, fagyásra, bőrgyulladásokra, ekcémára, tetvekre, kiütésekre, napégésre, torokgyulladásra, migrénre, megfázásos tünetekre, terhességi csíkokra, herpeszre, lábgombára, hajhullásra, szájfekélyre, emésztési zavarokra, irritabilis bélszindróma esetében, magas vérnyomásra, ficamra, izomfájdalomra, PMS tüneteire, rendzsretelen ciklusra, pelenka kiütésre. Légzőszervi megbetegedések esetében. Izomfájdalmakra, reumára, álmatlanság esetén, ingerlékenységre, fejfájásra, rovarcsípésekre.

Nem toxikus, nem irritál, nem érzékenyít. Azon kevés olajok egyike, amelyet fokozott odafigyeléssel higítatlanul is fel lehet vinni a bőrre. A terhességük első harmadában járó nők esetében nem ajánlott a használata!

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség