Kukoricakeményítő

A kukoricából nyerik, tapintása finom, selymes. Szilárd, szagtalan, fehér por ,színe fehér, az íze lisztes. Élelmiszeriparban finom dúsító anyagként, vízmegkötőként alkalmazzák. A lisztérzékenyek étrendjében a kenyér pótlására szolgáló készítmények egyik alapanyaga. Kozmetikumokban a púderek,hintőporok természetes alkotórésze.

A kukoricakeményítő kevésbé ismert, ám annál nagyszerűbb természetes tisztítószer. Megoldásként szolgál ablakok mosására, bútorpolírozásra. Vízzel hígítva és néhány csepp természetes illóolaj hozzáadásával használhatjuk vasaláshoz és szőnyegtisztítószerként is. A zsírfoltok eltüntetésében is kitűnő segítség a háztartásban! A mosáshoz adott keményítő kellemes, puha, lágy tapintást kölcsönöz a ruháknak. Gyerekeknek egyszerűen, kiváló környezetbarát ragasztó készíthető belőle ami garantáltan természetes és nem okoz allergiát. Emulgálószerként is kiváló. Fürdővízbe szórva megakadályozza a szennyeződés letapadását a kád falára. Kiváló nedvszívó.

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség