Kókuszolaj

A friss kókuszhúsból készítik a kókuszlisztet vegyszerek nélkül, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrülnek. Hipoallergén termék, fogyasztása allergiák esetén sem okoz problémát. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak és vegánoknak is kifejezetten ajánlott.
A közepesen érett kókuszdióból készül a kókuszreszelék, ami sok trópusi étel alapanyaga, és mi is előszeretettel alkalmazzuk szárított formáját édességek ízesítéséhez, díszítéséhez.
Az öreg kókuszt lereszelik, és kókusztejet készítenek belőle, mely sok étel, ital és desszert alapanyaga. Ebből a kókuszból készül a kókuszolaj is, amit a trópusokon univerzálisan használnak: sütéshez, főzéshez, hajápoló szerként, bőrápolóként, arclemosóként, masszázs olajként, gyógyszerként seb-gyógyítóként, sőt bio-üzemanyagként is. A nálunk kapható kókuszdiók is ebből valók.
A kókuszolaj kitűnő energiaforrás, mert könnyen emészthető. Anyagcsere-növelő hatása gyorsítja a sejtregenerációt. (A kókuszolaj további áldásos hatásairól a Pelus a popsin menüpont alatt olvashatsz!)