Fahéj illóolaj

A fahéj a babérfélék családjába tartozó növény, botanikai neve: Cinnamonum zeylanicum. Sri Lanka szigetén őshonos a növény. Az illóolajat a levelekből és az ágakból nyerik víz, vagy vízgőz desztillációval.

Főbb hatásai: fertőtlenítő, parazita és vírus ellenes, gyulladáscsökkentő, tonizáló és bélmozgást serkentő. Jól használható légúti fertőzéseknél, vagy szájüregi gyulladásoknál, ilyenkor a cseppeket a szájüregi öblögetők vagy inhalálószerekhez adagolják. Gyomorerősítő, így jól használható étvágytalanság vagy puffadás esetén is. Párologtatóval használva antidepresszáns, és erősen nemi vágyfokozó. A fahéjolajat felhasználják zsíros bőrre készült samponokban, testápolószerekben, kézápoló szerekben, rozaceás és zsíros bőrre készült arcápolókban, lábápolószerekben, szájápolásban. A fahéjolaj fogpasztában gátolja a fogszuvasodást, a bőr sérüléseinek elfertőződését megelőzi. Narancsbőr ellen is kiváló (keringésfokozó hatása révén), azonban érzékeny bőrűeknek nem javallott.

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség