Édesnarancs illóolaj

A narancsfának 2 fajtája létezik: édes narancs és keserűnarancs. A narancsot rendszerint fahéjjal és szegfűszeggel együtt használják. Hangulatjavító, gyakran említik "mosoly - olajként". A tradicionális kínai orvoslásban az édes narancs szárított héját évszázadokon át használták az emésztés javítására, valamint görcsoldó szerként. Macau meghódítása után a portugálok hozták be a narancsfát Európába 1520-ban, ahol a 18. században élte virágkorát, mint az idegesség, a szívproblémák, a kólika, az asztma és a melankólia elleni hatékony szer. Friss, könnyed illatú illóolaját a héjából hidegsajtolással nyerik.

Tulajdonságai közül néhány: antidepresszáns, antiszeptikus, emésztésjavító, lázcsillapító, gombaölő, tonizáló.

Használható: zsíros bőr esetén, szájfekélyre, fertőtlenítésre, immunrendszer erősítésére, segítséget nyújthat emésztési zavarok, szorulás, irritabilis bélszindróma esetén. Napozás és szoláriumozás előtt lehetőleg ne használjuk, mert előfordulhat, hogy érzékenyít!

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség